Figumaalauskisa tulee jälleen EtäRopeconiin, ja tällä kertaa vieläkin isompana!

Tänä vuonna kategorioita on peräti kolme: pieni figu, iso figu sekä pysti (engl. bust). Äänestys tulee tapahtumaan nettiäänestyksellä, jossa kukin äänestäjä voi äänestää suosikkejaan kussakin kategoriassa. Voittajille on jaossa maineen ja kunnian lisäksi lahjakortteja.

Google Formsin avulla tapahtuva äänestys alkaa perjantaina 30.7. klo 15.00 jolloin kuvat ja tarkemmat äänestysohjeet julkaistaan Ropeconin blogissa ja Discordissa. Äänestys päättyy sunnuntaina 1.8. klo 14.00, jonka jälkeen suoritetaan ääntenlaskenta ja tulosten julkistus.

Kisatöiden kategoriat ja säännöt:

  • Kukin osallistuja voi osallistua yhdellä miniatyyrillä tai pystillä
  • Figu voi olla teemaltaan mikä vain, kunhan se lasketaan miniatyyriksi ja noudattaa sen kategorian rajoituksia, johon se ilmoitetaan. Ihminen, eläin, tankki tai fantasiaotus, kaikki käy.

Kategoria 1: Pieni figu 

Korkeintaan 40 mm alustalle (engl. base) mahtuva figu. Figulla saa olla ratsu/pieni ajoneuvo ja/tai pieniä koristeellisia miniatyyrejä (esimerkiksi eläimiä, robotteja, nurglingeja tms), kunhan figu itsessään on pääosassa.

  • Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: useimmat DnD -seikkailijahahmot, primaris-mariinit, Infinityn jalkaväki

Kategoria 2: Iso figu

Kaikki yli 40 mm alustaa käyttävät figut. Muuten lähes samat säännöt kuin pienillä figuilla, eli ratsu/ajoneuvo sekä pienet koristefigut ovat sallittuja.

  • Esimerkkejä hyväksyttävistä figuista: Lord-Aquilor, Ghazghkull (8th ed.), Infinity Zeta Unit, tankit, jättiolennot

Kategoria 3: Pysti eli Bust

Rintakuvafiguuri tai siksi laskettavissa oleva miniatyyri. Useimmiten yltää päästä rintakehään, mutta koska miniatyyrejä myyvät tahot näyttävät kutsuvan enemmänkin kehoa näyttäviä figuja pysteiksi, niin sellaiset sallittakoot myös jos ne ovat sillä nimikkeellä myynnissä.

  • Esimerkkejä hyväksyttävistä pysteistä: Mikä vaan Lucas Pinjan pysti (Spiramirabilis), “Blade ZERO” (Neko Galaxy), “Iron Heart” (Big Child Creative).

Näin osallistut kisaan:

  1. Lähetä maalatusta työstä yksi kuva viimeistään sunnuntaina 11.7. sähköpostilla osoitteeseen figupelit@ropecon.fi otsikolla [Figumaalauskisa 2021] + Etunimi Sukunimi. Viestissä tulee lukea mihin kategoriaan kuva on tarkoitettu, mikä figun nimi on sekä itse maalaajan nimi.
  2. Kuva voi olla yksittäinen kuva tai kuvakollaasi, kunhan kyseessä on yksi kuvatiedosto. Kuviin ei tule sisällyttää tekstiä nimen tai muiden tunnistetietojen muodossa, kilpailun järjestäjät numeroivat kuvat. Koska kuvia käytetään itse äänestyksessä on suositeltavaa panostaa mahdollisimman hyvän kuvan ottamiseen.
  3. Jos et ole varma mihin kategoriaan valitsemasi figu kuuluu, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen figupelit@ropecon.fi.

Kisakuvat tullaan julkaisemaan Ropeconin blogissa sekä Ropeconin Discord-serverillä äänestystä ja voittajien julkaisua varten. Jos et halua että työkuvaasi tai muita tietojasi säilytetään tapahtuman jälkeen, olethan yhteydessä osoitteeseen figupelit@ropecon.fi .