Mistä kaikki lähti?

Ropeconin lähestyessä palaan muistoissani ensimmäiseen Ropecon-reissuuni. Olen sangen tuore conittaja, sillä pitkään välttelin etelän ”Euroopan suurinta vapaaehtoisvoimin järjestettävää roolipelitapahtumaa”. Ropecon tuntui kaukaiselta ja vähän turhan pramealta. Keväällä 2015 tähdet kuitenkin viimein asettuivat oikein: Ropecon järkättiin viimeistä kertaa Dipolissa, ajankohta oli sopiva ja kaverit painostivat juuri tarpeeksi. Pitihän tämä sitten kokea.

Miten Oulusta sitten matkustetaan Dipoliin asti? Nykyisin Onnibussilla pääsee jo halvalla, mutta silloin ainoa oikea valinta oli oululaisten roolipelaajien yhdessä järjestämä bussikuljetus. Muistan elävästi ensimmäisen Ropecon-bussini. Raahauduimme yliopiston pihalle aamun pikkutunneilla ja vaikka bussin takaosa oli rauhoitettu nukkumiseen, niin eihän bussissa kukaan malttanut nukkua. Nyt oltiin lähdössä pelaamaan ja näyttämään etelän vetelille, mistä oululaiset on tehty!

Oulu-Helsinki-Oulu

Minulle valkeni nopeasti, että yhteinen bussikyyti on paljon muutakin kuin vain keino päästä Ropeconiin. Mennessä tunnelma on katossa ja istumapaikat vaihtuvat matkan aikana tiheästi, kun jokaisen on vain päästävä vertaamaan ostoslistaansa tai lesottamaan, millaista peliä hän aikoo tänä vuonna vetää. Vaikka eihän kukaan meistä tulisi toisen bussimatkaajan peliin – saamme pelata keskenämme koko vuoden ja Ropecon on harvoja tilaisuuksia pelata aivan uudessa porukassa. Jääräpäisimmät saattavat toki demottaa peliään bussissa.

Yhteisbussi on kätevä keino päästä perille – bussi kurvaa pihaan juuri parahiksi avajaisia varten ja vilkkaan viikonlopun jälkeen se odottaa taas ovella. Vaikka matka järjestetään ensisijaisesti Oulusta Helsinkiin, järjestäjät yleensä joustavat pyynnöstä ja esimerkiksi rovaniemeläiset (tai pohjoissuomalaisittain rollolaiset) odotetaan mukaan juna-asemalta ja Jyväskylästä voi hyvin koukata noukkaamaan pari tyyppiä mukaan kyytiin. Palatessa tunnelmaa bussissa voisi kuvata sanoilla väsynyt, mutta onnellinen. Ja tottakai siellä kätistään läpi kuumimmat conijuorut: yksi tyyppi hommaa conista aina jonkin retropelin, kun taas toinen cryolainen eksyy joka vuosi entistä huonompiin ja huonompiin roolipeleihin.

Matkustus osa kokemusta

Yhteinen matka Ropeconiin on lähes yhtä tärkeä osa kesää kuin tapahtuma itse. Viikonlopun jälkeen ei malta odottaa seuraavaa vuotta, kun saa taas tekosyyn matkata porukalla Helsinkiin. Sittemmin olen hurahtanut mukaan Ropeconin työvoimaan. Meno on muuten mahtavaa, mutta valinta kaatajaisten ja bussimatkan välillä tekee aina kipeää.

Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry järjestää yhteisen Ropecon-kyydin joka kesä. Jos haluat hypätä mukaan bussiin, seuraa kevään ja kesän aikana tiedotustamme viestintäkanavissamme:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/CRYORY
Nettisivut: www.cryo.fi.

Teksti ja kuva:
Aleksi Nikula

#Ropecon2019 #Oulu-Hki-Oulu