Teksti: Severi Boesen

Boffauksen arki täyttyy säännöllisestä treenitoiminnasta, mutta harrastusmahdollisuuksia on muitakin. Tässä blogitekstissä nostetaan esiin hyvä kattaus tapahtumia joita boffaajat järjestävät.

Boffauksen harrastajakunta koostuu valtaosalta erikokoisista ryhmistä, joiden yhteinen tekijä on vuosittain järjestettävään Sotahuuto-boffaustapahtumaan osallistuminen. Sotahuudossa yli 500 boffaajaa jaetaan armeijoihin ryhmittäin ja nämä armeijat taistelevat viikonlopun ajan kymmenissä eri skenaarioissa pistesijoituksista. Tapahtumalla on vuosittainen historiallinen viitekehys, joka vuonna 2024 tulee olemaan hussilaissodat. Kynnys osallistua halutaan pitää hyvin matalana, ja siksi järjestäjät tukevat aktiivisesti oman ryhmän perustamista sekä tapahtumaan tulemista. Sotahuudon puolesta löytyy esimerkiksi tänä vuonna ryhmämentorit ja tapahtuman kotisivuilta löytyy tietoa, miten ryhmä voidaan perustaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon. Myös olemassaoleviin ryhmiin liittyminen on tehty helpoksi: mikäli et etukäteen tunne ketään jostain ryhmästä, sotahuudon sivuilta löytyy “etsitkö ryhmä’”-osio, jossa osa ryhmistä kertoo sekä sijaintinsa että neuvoja, miten heidän toimintaansa pääsee mukaan. Huomioithan että tapahtuman ikäraja on 15 vuotta. 

Sotahuudon lisäksi järjestetään vuosittain myös nuorille tarkoitettu Minihuuto-tapahtuma, joka vastaavasti tarjoaa lapsiystävällisen väylän kokeilla lajin parhaimpia puolia armeijatason taisteluissa. Tapahtuma on ikärajaton ja suunnattu erityisesti niille, joita sotahuudon ikäraja sulkee osallistumisesta pois. Minihuuto itsessään on tapahtumana vasta muutamia vuosia vanha, mutta sen suosio on tänäkin vuonna taattu! 

Sotahuuto 2024. Lupa kuvan julkaisuun.

Sotahuuto 2024.

Sotahuuto-tapahtumien lisäksi Suomi on täynnä kaikenlaisia boffaustapahtumia

Ropeconissa kohtaavat niin roolipelaajat kuin pehmomiekkailijat! Tänä vuonna boffausaiheista ohjelmaa Helsingin Messukeskuksessa on mm. puheohjelmien, bofferirakennuspajan, sekä joukkue-esittelyiden muodoissa! Tarjontaa on moneen makuun, olet sitten uusi vasta-alkaja, tai lajin vanha konkari! Löydätkö Ropeconista oman joukkueesi? Pehmomiekkailu on Ropeconissa perinteikästä ja näyttävää ohjelmaa. Yksi mieleenpainuvimmista ohjelmanumeroista on Ropeconin Pehmomiekkailuturnaus. Siksi huomionarvoista onkin että Ropeconin perinteikäs pehmomiekkailuturnaus järjestetään tänä vuonna jo 28. kertaa!

Kesän suurten tapahtumien lisäksi pehmomiekkailun saralla järjestetään myös lyhyempiä tapahtumia. Todellisuuden Rajamailla (ToRa) on uusi fantasiateemainen boffaustapahtuma. Sen tarkoitus on herättää henkiin vanhojen Fantasy Battle -boffaustapahtumien henki omilla mausteillaan. Kyseessä on siis suuren kokoluokan hauskanpitoon ja massataisteluihin tähtäävä, elämyksellinen tapahtuma boffauksen parissa. Hornankattila on yksipäiväinen boffaustapahtuma, joka tarjoaa osallistujilleen hieman pienemmässä skaalassa päivän verran taistelua jalkapallohallissa. Taistelut käydään vaihtuvin armeijakokoonpanoin ja skenaarioin.

Pohjoisemmassa osassa Suomea Hiidenkirnu-tapahtuma järjestetään Rovaniemellä. Hiidenkirnu on koko viikonlopun kestävä boffauselämys. Seuraavan kerran se järjestetään Rovaniemen leirikeskus Leirikarissa, Kemijoen jylhillä rannoilla, keskellä kuuminta kesäkuuta 14.-16.6.2024. Tapahtuman teema pohjautuu paikallisiin kansantarinoihin. Hiidenkirnun taistelut taistellaan usean tunnin mittaisissa näytöksissä, joista osa on myös yöaikaan. Armeijat taistelevat pelialueen ja taktisesti tärkeiden kohteiden, kuten Kipuvuoren linnoituksen hallinnasta. Pelissä on alueiden herruuden lisäksi hetkittäin myös aimo kasoja hopeaa, jolla on omat käyttötarkoituksensa. 

Vaino-sarjan tapahtumat ovat seikkailullisia boffaustapahtumia, joissa selviydytään viikonloppu metsässä ja kilpaillaan tarunhohtoisen Sammon löytämisestä. Pelin viitekehys sijoittuu kalevalaishenkiseen Rajamaahan, jossa erilaiset suvut ja muut tahot haluavat Sammon haltuunsa. Tapahtumasta lisää voit lukea sen nettisivuilta.

Viimeisenä kunniamainintana pehmomiekkailun monipuolisuudesta on Virossa järjestettävä Nordic Equinox-taistelularppia on järjestetty jo viidentoista vuoden ajan. Vaikka ei olisikaan varsinaisesti kiinnostunut larpeista, fantasiaelementeillä ja upeilla propeilla maustettu Nordic Equinox tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Tapahtuman taistelut, leirielämä ja tunnelma ovat jotain aivan ainutlaatuista! Nordic Equinoxissa on suhtauduttu lämpimästi suomalaisiin kävijöihin ja apua esimerkiksi varusteiden hankkimiseen on löytynyt. 

Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä tapahtumiin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä! Liiton virallisena viestintäalustana toimii Suomen boffaajat -Discord, johon kuka tahansa lajista kiinnostunut voi liittyä ja avoimessa sekä hallinnoidussa tilassa etsiä treenejä, kysyä neuvoa tai seurata toimintaa.