Vuoden peliteko 2018 -palkinto myönnetään Suomen roolipeliseuralle roolipeliharrastuksen edistämisestä.

Kesällä 2017 perustettu Suomen roolipeliseura yhdistää roolipelaajia ympäri Suomen. Se kokoaa alleen aiemmin pirstaleisesti tarjolla olleita resursseja harrastamiseen: esim. peliseuran haun ja coneissa toimivan, lyhyitä roolipelejä toteuttavan Peliä pyynnöstä -konseptin. Se myös toteuttaa omia projektejaan mm. selvittämällä roolipelaajien tarvetta verkostoitua ja vuorovaikuttaa laajemmin toisten harrastajien kanssa. Myös pöytäroolipelaamisen kehittämisestä kiinnostuneille suunnattu pelitapahtuma Alfacon on SRS:n projekti. SRS pyrkii tukemaan kaikkia roolipelimuotoja (mukaanlukien pöytäropet, larpit, freeformit ja tekstipohjaiset) edistäviä projekteja.

Vuoden peliteko -tunnustus tuntuu lämpimältä kannustukselta, mutta myös haasteelta, jonka seura ottaa kiitollisena vastaan, kertoo Suomen roolipeliseuran puheenjohtaja Nuppu Soanjärvi.

– Suomen roolipeliseuran työ on vasta alkanut ja tuskin tulee koskaan valmiiksi. Tähänastisesta on kaikki kunnia annettava seuran aktiiveille niin projektien kuin hallinnonkin puolella – tällä tiimillä ei taivaskaan ole rajana! Suomen roolipeliseuran ensimmäinen toimintavuosi on jo näyttänyt yhteistyön voiman. Kun eri projekteja tekeviä ja roolipelaamisen eriharrastusmuotoja harrastavia skeneaktiiveja tuodaan yhteen ja heille luodaan tilaisuuksia ideoida yhdessä, syntyy todella säkenöiviä ideoita. Vaikka Suomi on pieni maa ja melkein kaikki Ropeconissa käyvätkin, SRS:n kaltaiselle toimijoiden yhdistäjälle on tarvetta, ja Vuoden peliteko on upea tunnustus tälle työlle.

Suomen roolipeliseuran tunnus

Vuoden peliteko

Vuoden peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Vuoden peliteko -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Vuonna 2018 palkinnon jakaa Ropecon-tapahtuma yhdessä Suomen pelimuseon kanssa.

Vuoden Peliteko -palkinnon saajat

2014: Milla Impola
Voimavirtaa larppauksesta -projekti, larppi vaikeavammaisille ihmisille

2015: Laura Sirola
Larp-kalenterin suunnittelija

2016: Ilona Lamminen
Opinnäytetyön Noppia ja sanataidetta: roolipelikerho kirjastossa

2017: Niina Niskanen
Turvallisempaa larppausta – Materiaalipaketti häirinnän torjuntaan ja ehkäisyyn