Haluatko osallistua työpajoihin? Lue tämä ohje!

 

(Alla ohje lyhyesti!)

 

Aikaisempina vuosina työpajoihin, joihin on ollut ennakkoilmoittautuminen, on ilmoittauduttu kirjoittamalla oma nimi fyysiseen paperilistaan Infon läheisyydessä. Vuonna 2023 tämä ilmoittautumistapa muuttuu: työpajat siirtyvät Konstiin.

 

Konstin käyttö

Konsti on ilmoittautumissovellus, jonne pääsee omalla älypuhelimella tai Ropeconin kävijätietokoneella Pelitiskillä (halli 5). Konstin kautta on monen vuoden ajan ilmoittauduttu Ropeconin roolipeleihin, vuonna 2022 alkaen larppeihin ja turnauksiin, ja vuonna 2023 ensimmäistä kertaa työpajoihin. Voit tutustua etukäteen Konstin yleiseen kävijäohjeeseen menemälle sivulle  https://ropekonsti.fi/ ja painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kysymysmerkki-painiketta. Lähempänä conia on myös tulossa kattavampi Konsti-ohje Ropeconin blogiin.

 

Työpajojen ilmoittautumisajat ovat samankaltaiset kuin aikaisempina vuosina, mutta tällä kertaa kävijä etsii haluamansa työpajan Konstista haun avulla ja painaa “ilmoittaudu”-painiketta. Työpajat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä kuten aikaisempina vuosina. Pöytäroolipeleihin ilmoittaudutaan arvonnan kautta ja jäljelle jääneet paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajoissa ilmoittautuminen tapahtuu vain ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisajat ovat samankaltaiset kuin aiemmin eli ilmoittautuminen alkaa:

 • Perjantaina klo 15, jos työpaja on perjantaina
 • Perjantaina klo 18, jos työpaja on lauantaina alkaen viimeistään klo 14
 • Lauantaina klo 9, jos työpaja on lauantaina alkaen klo 14 jälkeen
 • Lauantaina klo 18, jos työpaja on sunnuntaina alkaen viimeistään klo 14
 • Sunnuntaina klo 9, jos työpaja on sunnuntaina alkaen klo 14 jälkeen

Ilmoittautumisajat lukevat myös kyseisten työpajojen tiedoissa Konstissa ja ohjelmaoppaassa.

 

Käyttäjätunnukset

Jotta työpajaan voi ennakkoilmoittautua, täytyy Konstiin tehdä käyttäjätunnus. Konstiin rekisteröidytään rekisteröintikoodilla (fyysinen paperilappu), jonka saa conin avauduttua (perjantaina klo 15 alkaen) joko Infotiskiltä, Pelitiskiltä (halli 5) tai Ropelarp-tiskiltä (Infon vieressä).  Muista hakea Konstin rekisteröintikoodi hyvissä ajoin ennen työpajan ilmoittautumisen alkamista. Kun olet saanut koodin, mene osoitteeseen http://ropekonsti.fi/, paina hampurilaisvalikkoa (vasem. ylänurkassa olevat 3 viivaa), valitse “luo tili” ja tee käyttäjätunnus koodin avulla. Huomaa, että Konsti avataan vasta pari päivää ennen conia. Konstiin rekisteröidytään nimimerkillä (huom. osallistujalistat ovat julkisia). Työpajan alussa työpajan järjestäjä tarkistaa osallistujalistan Konstista. Osallistujalista on julkinen ja löytyy Konstin “Ilmoittautumistulokset”-välilehdeltä (vas. ylänurkan hampurilaisvalikon alla); osallistujien nimimerkit tulevat näkyviin, kun painaa ko. työpajan “Osallistujat”-palkin nuoli-painikkeesta.

 

Jos sinua kiinnostava työpaja on täynnä, siinä lukee “työpaja on täynnä” (“workshop is full”). Jos työpajaan mahtuu vielä, paina “ilmoittaudu”-painiketta (huom! ilmoittaudu-painike tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautuminen on alkanut). Jos työpajaan ei tarvitse ilmoittautua (eli voit vain astua ovesta sisään), siinä lukee “ei tarvitse ilmoittautua”. Jos sinua kiinnostaa työpaja, joka on mennyt täyteen, voit käydä tarkistamassa Konstista onko joku perunut osallistumisensa ennen työpajan alkua; silloin voit ilmoittautua.

 

Joissakin työpajoissa on materiaalimaksu, sekin näkyy Konstissa. Maksutapojen mahdollisuudet riippuvat työpajanjärjestäjästä.

Huomioithan

Jos ilmoittaudut työpajaan, mutta et pääsekään jostain syystä osallistumaan siihen, muista käydä perumassa ilmoittautumisesi! Näin annat muille mahdollisuuden osallistua työpajaan. Voit perua ilmoittautumisen etsimällä työpajan Konstista ja painamalla “peru ilmoittautuminen” -painiketta. Työpajan voi joko etsiä ohjelmalistasta tai sitten Ohjelmani -sivulta.

 

Säilytä fyysinen rekisteröintikoodi siltä varalta, että unohdat salasanasi! Tässä tilanteessa mene pyytämään apua Pelitiskiltä (halli 5). Jos et ollut ehtinyt vielä ilmoittautunut yhteenkään työpajaan, voit hakea itsellesi tiskiltä toisen rekisteröintikoodin ja luoda suoraan uuden käyttäjätilin.

 

Kaikki työpajat ovat listattuna Konstissa, vaikka kyseiseen työpajaan ei olisikaan ennakkoilmoittautumista. Silloin ohjelman tiedoissa lukee, että “ei vaadi ilmoittautumista”. Jos haluat osallistua vain työpajoihin, joihin EI ole ennakkoilmoittautumista, sinun ei tarvitse tehdä käyttäjätunnusta Konstiin. Konstia voi siis selata myös ilman käyttäjätunnusta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse hakea rekisteröintikoodia.

 

OHJE LYHYESTI:

 

Mistä löydän mitä työpajoja Ropeconissa on?

 • Mene osoitteeseen https://ropecon.fi/opas/, valitse “kategoria”-kohdasta “työpajat” ja selaa listaa. Löydät työpajat myös osoitteesta https://ropekonsti.fi/: valitse “ohjelmatyyppi”-kohdasta “työpajat” ja selaa listaa. Konstissa näkyvät kaikki työpajat, olipa siihen ennakkoilmoittautumista tai ei.

Mistä tiedän onko työpajaan ilmoittautuminen?

 • Se lukee työpajan tiedoissa Konstissa (“ilmoittautuminen alkaa kellonaikana x”). Jos työpajaan ei ole ilmoittautumista, tiedoissa lukee ”ei tarvitse ilmoittautua”.

Mistä tiedän milloin ilmoittautuminen alkaa työpajaan?

 • Ilmoittautuminen alkaa:
  • Perjantaina klo 15, jos ohjelma on perjantaina
  • Perjantaina klo 18, jos ohjelma on lauantaina alkaen viimeistään klo 14
  • Lauantaina klo 9, jos ohjelma on lauantaina alkaen klo 14 jälkeen
  • Lauantaina klo 18, jos ohjelma on sunnuntaina alkaen viimeistään klo 14
  • Sunnuntaina klo 9, jos ohjelma on sunnuntaina alkaen klo 14 jälkeen

Mistä tiedän onko työpaja täynnä?

 

 • Lista osallistujista näkyy Konstissa. Rekisteröidy Konstiin, hae haun avulla ko. työpaja ja katso osallistujalista “Ilmoittautumistulokset”-välilehdeltä (vas. ylänurkan hampurilaisvalikon alla). Jos työpajan tiedoissa lukee “työpaja on täynnä”, siihen ei mahdu – paitsi jos joku peruu (tarkista Konstista). Jos työpajaan ei ole ilmoittautumista, tiedoissa lukee ”ei tarvitse ilmoittautua”.

 

Miten ilmoittaudun työpajaan?

 

 • Rekisteröidy Konstiin, tarkista milloin ilmoittautuminen työpajaan alkaa, ja ole siihen aikaan puhelimesi tai Pelitiskin asiakastietokoneen äärellä. Etsi ko. työpaja Konstista ja paina “ilmoittaudu”.

 

Miten pääsen rekisteröitymään Konstiin?

 • Hae rekisteröintikoodi joko Infotiskiltä, Ropelarp-tiskiltä (Infon vieressä) tai Pelitiskiltä (halli 5) conin aikana. Lisää apua rekisteröintiin saa Pelitiskiltä (halli 5).

Kansikuva: Sami Eräluoto Ropecon 2019