Roolipelitapahtuma Ropecon järjestetään 25. kertaa 27.–29.7.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Teemana on elämä ja yhteisö. Tapahtumaan odotetaan n. 4000 kävijää.

Peliharrastajien yhteisöllisyys on Ropeconin perusta: tapahtuma suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun roolipelaajilta roolipelaajille. Ropeconin ja sen monien osa-alueiden takana on myös erilaisia yhteisöjä, kuten peliyhdistyksiä ja harrastajaryhmiä.

– Peliharrastus on osa pelaajien ja heidän läheistensä elämää, ja myös tapa käsitellä oman elämän vaiheita ja kysymyksiä. Se muuttuu harrastajien ja maailman mukana, tiivistävät Emi Maeda ja Kristiina Mannermaa, kaksi Ropeconin pääjärjestäjistä.

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, joka tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain kaksi palkintoa roolipelaamisen edistämisestä Suomessa: Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko. Tapahtumassa julkaistaan vuosittain useita pelialan teoksia lautapeleistä roolipeliteoriaan. Vuoden 2018 teema, elämä ja yhteisö, näkyy mm. tapahtuman monimuotoisessa ohjelmassa.

Ropeconin tekemiseen osallistuu vuosittain noin 800 vapaaehtoista. Taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.