Oletko kiinostunut järjestyksenvalvojan kortista? Haluaisitko suorittaa sen ja toimia Ropeconissa järjestyksenvalvojana? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, niin nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa järjestyksenvalvojan peruskurssi Ukemix Oyn järjestämällä kurssilla. Kurssin on tilannut Ropecon Ry.

(Tämä artikkeli käsittelee keväällä 2024 järjestettävää kurssia)

Mitä osallistuminen edellyttää?

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta, sillä tämä on peruskurssi. Kurssin ikäraja on 18 vuotta.  Kurssi järjestetään Helsingissä. Kurssin arvo on 200 €.

Kurssin aikataulu:

KurssKurssin perusosuudet järjestetään etänä 22-25.4. Kurssipäivät alkavat 10.00 ja kestävät n. 8 h, mutta saattavat olla hiukan lyhyempiä. Kurssin käytännön osuus järjestetään kontaktiopetuksena 26-27.4 Helsingissä, mutta tarkempi opetuspaikka ilmoitetaan myöhemmin.Kurssilainen vastaa itse hakemuksen tekemisestä poliisille ja siihen liittyvistä kustannuksista.

Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä kahdessa seuraavassa lähitapahtumana järjestettävässä Ropeconissa, 10 tuntia molemmissa. Mikäli et voi sitoutua järjestyksenvalvojana toimimiseen kahdessa seuraavassa lähitapahtumana järjestettävässä Ropeconissa, mutta jonain muuna vuonna voit, otathan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen turvallisuus (at) ropecon.fi.

Kurssin arvo on 200 € ja kortti on voimassa viisi vuotta, muuallakin kuin Ropeconissa. Ropeconin järjestyksenvalvojana olet oikeutettu samoihin etuihin, kuin tapahtuman muutkin vapaaehtoiset.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy lupahakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Minkälaista on toimia Ropeconissa järjestyksenvalvojana?

Ropecon on koko perheen tapahtuma, jossa järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Tapahtuman järjestyksenvalvojat tekevät monenlaisia tehtäviä: he opastavat neuvoa tarvitsevia kävijöitä,  he saattavat olla rakentamassa ja purkamassa tapahtumaa, he ovat huolehtimassa rakenteiden turvallisuudesta, joskus he ovat myös ratkaisemassa häirintä- ja syrjintätilanteita sekä valvomassa kulkua.

Tärkein järjestyksenvalvojan tehtävä on olla mukana luomassa hyvää henkeä sekä kävijöiden että vapaaehtoisten keskuudessa. Tiimissä on hyvä yhteishenki ja tehtävistä saattaa jopa löytää elinikäisiä ystäviä. Samalla saat arvokasta työkokemusta järjestyksenvalvonnasta ja myös erilaisen näkökulman Ropeconiin tapahtumana.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumislomakkeen järjestyksenvalvojan peruskurssille löydät täältä