Ropecon 2017 palkitsi Johanna Koljosen Kultaisella Lohikäärmeellä näkyvästä ja merkittävästä kehitystyöstä live-roolipelien parissa. Johanna Koljonen on pitkän linjan kokemusmuotoilija, media-analyytikko ja kirjailija, joka on aktiivisesti edistänyt live-roolipelien tunnettuutta ja kehittänyt harrastuskulttuuria.

Koljonen luennoi kansainvälisesti elokuva- ja TV-alan kehityksestä sekä osallistujakulttuurista. Hän on käsikirjoittanut sarjakuvia, digitaalisia pelejä ja näytelmän sekä julkaissut faktaa ja fiktiota lukemattomissa antologioissa.

Erityisesti Koljonen tunnetaan vuosina 1995–1999 pelatusta Fenris-live-roolipelikampanjasta, joka toi suomenruotsalaisen larppaamisen osaksi harrastuskenttää.

Ropecon kiittää erityisesti Koljosen jatkuvaa ja laajaa kehitystyötä kotimaisen live-roolipeliharrastuskulttuurin edistämiseksi. Koljonen on aktiivisesti tuonut esiin harrastuksen tasa-arvo- ja turvallisuuskysymyksiä ja toiminut esikuvana useille harrastajille.

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla, tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä. Palkinnosta päättää asiantuntijaraati. Tänä vuonna raadissa toimivat Mika Loponen, Vera Schneider, Juha Sihvonen, Massi Hannula, Heidi Säynevirta ja Jukka Seppänen.

Kultainen Lohikäärme -palkinnon saajat:

2003: Lauri ja Jyrki Tudeer
2004: Mika ”Magus” Laaksonen
2005: Ville ”Burger” Vuorela
2006: Risto ”Nordic” J. Hieta
2007: Esko ”ELF” Vesala
2008: Niko ”GNiko” Mikkanen
2009: Kalle ”Killeri” Kivimaa
2010: Mikko ”Mike” Pohjola
2011: Markus Montola ja Jaakko Stenros
2012: Toni Niittymäki ja Markus Bremer
2013: Kersti Juva
2014: Johanna Virtanen
2015: Mikko Saari
2016: Miska Fredman