“Ropeconissa parasta on tunnelma. Erityisesti se kuinka avoimia ja ystävällisiä ihmiset ovat ja kuinka kaikki voivat tuntea olonsa tervetulleiksi. Myös tapahtuman monipuolisuus on vertaansa vailla. Lähes kaikille on jatkuvasti jotain nähtävää, tehtävää tai koettavaa.”
-Ropeconin kävijäpalaute

Ropecon 2024 on nyt melkein taputeltu. Conin tekemisen lopputöihin kuuluvat mm. löytötavaroiden toimittaminen omistajilleen, lopullisten tapahtuman avainlukujen laskeminen ja coniittien testamenttien kirjoittaminen. Ropecon teki taas kerran kävijäennätyksen – vuoden luku on pyöreät 8600 osallistujaa. Lukuun sisältyvät sekä kävijät että vapaaehtoiset. Kiitos teille kaikille tämän vuoden tapahtumasta! Kiitos kaikille conissa olleille – vapaaehtoisille, kävijöille, ohjelmanjärjestäjille ja tietysti vuoden 2024 conitealle, tapahtuman tuotannosta vastaavalle ydintiimille.

Kun vuoden 2024 pääjärjestäjätiimillä haimme pääjärjestäjiksi, halusimme tehdä perushyvän conin, missä tapahtumassa ei haettaisi mitään erityisiä hittejä, vaan keskityttäisiin tekemään ihan tavallisen hyvää conia, missä perusasiat rullaisivat ja kävijät voisivat keskittyä tapahtumasta nauttimiseen epätietoisen pyörimisen sijaan, ja vapaaehtoiset ja ohjelmanjärjestäjät voisivat tehdä hommia ilman massiivisia kriisejä taustalla. Moni asia parantui viime vuodesta: esimerkiksi ohjelmaa oli enemmän ja monipuolisemmin, myyntialue oli suurempi, ruoka ja juoma eivät loppuneet Messukeskuksesta heti perjantaina ja pöytäroolipeleille oli enemmän tilaa jostain muualta kuin hallista. Toki joissain asioissa jäi vielä parantamisen varaa, ja ensi vuonna on onneksi uusi mahdollisuus tehdä Ropeconista vielä sujuvampi ja parempi kokemus kaikille. Suuri kiitos teille kaikille, jotka teitte kanssamme Ropeconin tänä vuonna, toivottavasti nähdään ensi vuonna uudestaan!

“Kivointa vapaaehtoisena oli että tuli heti semmoinen fiilis, että kuuluu jengiin, vaikka ei oo koskaan kuulunut jengiin aikaisemmin. Sydäntä lämmittävä vastaanotto!”

Ensi vuoden Ropecon järjestetään vanhaan tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.7. Helsingin Messukeskuksessa – poislukien yllättävät ja pakottavat tilanteet kuten pandemiat, taistelevat hirviöt, pyrstötähdet tai muut katastrofit. Vapaaehtoishaku ja ohjelmahaku avautuvat keväällä ja ennakkoliput tulevat myyntiin viimeistään ystävänpäivänä. Ensi vuoden teeman päättää conitea, mutta ideoita voi aina lähettää pääjärjestäjille eteenpäin vietäväksi! Ensi vuoden Ropeconin pääjärjestäjinä jatkavat kuluneen vuoden nelikosta Emi Maeda ja Jesse “AvoCado” Arokanto, mukanaan Antti Pollari ja Emma Uronen.

Ropeconia ei kuitenkaan voida tehdä ilman ihmisiä, jotka ovat innostuneita, luovia, rohkeita ja haluavat kuluttaa vuotensa noin 70:n muun samanlaisen kanssa tehden roolipelaajien ykköstapahtumaa. Jos haluat kokea Ropeconin aivan uudenlaisesta näkökulmasta ja vaikuttaa konkreettisesti siihen että Ropeconista tehdään taas kerran Suomen paras roolipelitapahtuma, hae mukaan coniteaan! Coniteasta ja vapaana olevista tehtävistä voi lukea lisää täältä.

“Ropecon on koti, johon on ihana palata vuodesta toiseen. Parasta ovat ihmiset, se oma yhteisö.”

Ensi vuoteen!

Hanna, Nea, Emi, AvoCado, Emma, Antti

2024 ja 2025 pääjärjestäjät

 

P.S. Mennyttä conia voi fiilistellä katsomalla tapahtumasta otettuja kuvia.