Ropecon 2007

Pääjärjestäjä(t): Sami Nikander ja Jukka Seppänen
Milloin: 10.-12.8.2007
Missä: Dipoli, Espoo
Teema: Romantiikka ja pelisuunnittelu
Kävijämäärä: yli 3900
Kunniavieraat: Robin D Laws
on yhdysvaltalainen roolipelisuunnittelija, jonka tunnetuimpiin roolipeleihin lukeutuvat Over the Edge, Feng Shui ja Hero Wars. Hän on myös kirjoittanut pelinjohtajan ohjekirjan, Robin’s Laws of Good Game Masterin. Emily Care Boss on yhdysvaltalainen roolipelisuunnittelija, jonka ensimmäinen roolipeli, deittailua käsittelevä Breaking the Ice tuli ulos vuonna 2005. Vuotta myöhemmin Boss julkaisi toisen pelinsä, Shooting the Moonin, joka käsittelee mustasukkaisuutta ja kilpailua rakastetun huomiosta. Jakob Rune Nielsen on tanskalainen hyvin menestynyt figuurien maalaaja. Hän on voittanut British Golden Daemon -kilpailun kahdesti.

 


Ritariasuisia henkilöitä taistelemassa bofferimiekoilla..

Ropecon 2007. Kuvaaja: Tuomas Venhola.

Kaksi miekkailijaa.

”Entalian soturit Ropeconissa 2007”, Ropecon 2017. Kuvaaja: Anssi Ranki.


Kävijät muistelevat:

”Vuoden 2007 romantiikka-teemaisessa conissa seikkailimme ystäväni kanssa kahtena vampyyrittarena, jotka kirjoittivat tilauksesta runoja conikävijöille. ”Nosferita ja Demonine toteuttavat toiveesi verevällä lyriikallaan”, tilauslomakkeessamme luki. Lomakkeella oli valittavissa erilaisia mittoja, tunnelatauksia ja myös valmiita, toinen toistaan vampyyrishenkisempiä aiheita, kuten ”Halu syöksyä tuhoon”, ”Kylmät kahleet” ja ”Jää silmissäsi hyydyttää vereni tavoilla, joita en voi kuvailla”. Toiveita sai esittää toki myös vapaasti, ja moni antoikin oman aiheen, tai kirjoitti mukaan sanoja, joita runossa tuli esiintyä.

Joukko zombeja tilasi romanttisen runon aiheella ”Täysikuu kalmistossa” ja sanatoiveilla ”elävä kuollut” ja ”nyt ei kyllä”:

”Kuu katsoo kättäsi valkeaa
kun kivinen paateni halkeaa
olet tullut minua herättämään
vaan saat tyytyä madonsyömään jämään.

Olet elävä kuollut ja tahtoisin
sitä kanssasi olla minäkin
vaan nyt ei kyllä armas mukaasi lähde
en arkusta nouse, sillä oon pelkkä tähde.”

Kerrottakoon vielä, että tuon romantiikka-conin seurauksena löysin myös nykyisen elämänkumppanini, monta rakasta ystävää ja pitkäkestoisen roolipeliporukan. Tosirakkautta oli siis ilmassa.”
-Demonine


”2007 olin kavereiden kanssa Ropeconissa toista kertaa ja hyvin vaikuttunut tapahtumasta. Vaikutusta syvensi, kun huomasin lipunmyyntijonossa söpön pitkätukan, joka kävi kanssani samaa lukiota, mutta jolle en ollut uskaltanut mennä puhumaan. Se että tyyppi kävi Ropeconissa oli mielestäni selvä plussa, ainakin sillä oli hyviä harrastuksia! Koitin aina välillä hänet huomatessani rohkaista itseni, mutta pitkätukka hävisi Dipolin kortti- ja figusalin syövereihin, kun taas itse vietin aikani puhe- ja ropeohjelmissa. Uskaltamattomuus jäi kuitenkin kaivelemaan ja tapahtuman jälkeen otin lopulta itseäni niskasta kiinni ja pistin pitkätukalle viestiä Sotavasara-figufoorumin kautta. Sen jälkeen olemmekin käyneet Ropeconissa yhdessä.”
– Kävijä


Kansikuva: Unsplash
Kuvituskuvat: Tuomas Venhola ja Anssi Ranki
Lähteet: Ropeconin Intra, Wikipedia, ropecon.fi/2007