Ropecon järjestää häirintäyhdyshenkilökoulutukset la 25. ja su 26.5. Molemmat koulutukset ovat sisällöltään samanlaisia. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat toimia häirintäyhdyshenkilöinä Ropeconissa tai muissa vastaavissa pelitapahtumissa, tai haluavat kehittää yhteisönsä häirinnänvastaista toimintaa. Koulutus on maksuton.

Lauantain koulutus on livekoulutus, joka järjestetään klo 11-15 Helsingissä Rikhardinkadun kirjaston kokoustila Turessa, Rikhardinkatu 3. Koulutuksen aikana pidetään yksi pidempi lounastauko. Lisäksi tarjolla on pientä naposteltavaa. 

Sunnuntain koulutus on etäkoulutus, joka järjestetään klo 12-16 Zoomissa. Linkki etäkoulutukseen lähetetään ilmoittautuneille. Etäkoulutuksen osallistujia pyydetään huomioimaan, että koulutus sisältää keskustelua toisten osallistujien kanssa. Tämän vuoksi etäkoulutukseen tulee osallistua tilasta jossa voit osallistua keskusteluun. Osallistu etäkoulutukseen laitteella, jossa on toimivat mikrofoni ja kamera sekä yhteys, joka mahdollistaa näiden käytön. Etäkoulutukseen osallistujilta odotetaan aktiivista osallistumista keskusteluihin, minkä vuoksi ”kuunteluoppilaana” osallistuminen ei ole mahdollista. Koulutusta ei tallenneta.

Koulutuksessa käsitellään häirinnän ja syrjinnän tunnistamista, häirintätilanteisiin puuttumista ja häirintäyhdyshenkilönä toimimista. Koulutuksessa käsitellään myös turvallisempia online-tiloja ja larppien tuki ja turva -henkilönä toimimista. 

Ilmoittaudu koulutukseen 23.5. mennessä tällä lomakkeella

Kysymyksiä? Kysy kouluttajilta:

Tero Suoniemi tero.suoniemi@ropecon.fi

Emi Maeda emi.maeda@ropecon.fi